T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KİLİS / POLATELİ - Polateli Çok Programlı Anadolu Lisesi

Hakan AKÇABAY - Okul Müdürü

     Bir milletin toplumsal devamlılığını başarılı ve kararlı bir şekilde sürdürebilmesi eğitimin işleyiş tarzı ve kalitesiyle doğru orantılıdır. Eğitimin amacı sadece bilgi aktarımı değildir. Aynı zamanda bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, teknolojiyi doğru bir şekilde kullanan, diline kültürüne ve değerlerine sahip çıkıp koruyan,gelecek nesillere tüm birikimlerini aktaran, her alanda toplum yararına çalışan, gelenek ve göreneklerine bağlı, üretken ve çalışkan bireyler yetiştirmek eğitimin temel prensibidir.

     Bu vatan bize atalarımızın emanetidir. En zor şartlar altında bile vatan uğruna akıtılan kanların, vefa edilen canların, ödenen ağır bedellerin karşılığını vermek mümkün değildir. Atalarımızın uğruna mücadele ettikleri tüm değerlerin arka planında vatandaşların güven ve huzur içinde yaşadıkları kendini tüm evrene kabul ettirmiş, duruşu sağlam, uygar ve gelişmiş aydınlık bir Türkiye oluşturmaktı. Bilinmelidir kibu kutsal emanet ancak kendini her alanda geliştirmiş, donanımlı nesiller sayesinde korunabilir.

     2019/ 2020 Eğitim öğretim döneminde göreve başladığım Polateli Çok Programlı Anadolu Lisesinde mesleğe ilk başladığım andan beri kendime ilke edindiğim tüm değerlere bağlı kalıp öğrencilerimizin kişisel yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmak, çağın ritmini yakalamak, tarihine, köklerine, geçmişine sahip çıkan, geleceğini toplum çıkarları doğrultusunda planlayan, pırıl pırıl bir nesil yetiştirmek en büyük amacımdır.

    Yeni göreve başladığım okulumuzda tüm kadromuzla birlikte  hedeflerime birlik ve huzur içinde ulaşacağıma tüm kalbimle inanıyor,şimdiden  hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda başta meslektaşlarım olmak üzere katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum .